top of page

Events & Masterclasses

pexels-pavel-danilyuk-8775395.jpg

In onze meest exclusieve masterclasses bieden we je de mogelijkheid om direct vanuit de bron te leren. Je kunt deelnemen aan een intieme wijnproeverij, onder leiding van de wijnmaker zelf, waarbij de aandacht volledig gericht is op één wijndomein. Luister naar het verhaal achter elke fles terwijl de wijnmaker persoonlijk zijn creaties onthult. Deze ervaring dompelt je onder in de ziel van de wijn, direct vanuit de kelder waar het allemaal begint.

Daarnaast organiseren we ook een aantal interactieve wijnavonden, gepresenteerd door Margaux en/of Sebastian van Elvama. Tijdens deze speciale masterclasses focussen we op fascinerende onderwerpen van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Van de kunst van wijn en spijs-combinaties tot diepgaande duiken in opkomende wijnregio's, deze avonden bieden een unieke gelegenheid om kennis op te doen en te delen met gelijkgestemde wijnliefhebbers.

Meet the winemaker: Francois Haasbroek van Blackwater Wines

woensdag 4 oktober 2023 - 19u30 tot 22u30

Blackwater is het geesteskind van Francois Haasbroek, één van de young guns van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Bij Blackwater Wines focust Francois op het vinden van druiven van enkele van de beste wijngaarden in de West-Kaap en het unieke terroir van die wijngaarden naar  buiten te brengen. Deze filosofie is merkbaar in de 'minimal intervention' manier van werken in de kelder. Francois komt persoonlijk zijn verhaal en visie achter zijn wijnen vertellen.

Prijs: € 25,00 pp / € 20,00 pp voor wijnclub leden
Locatie: Elvama, Beversesteenweg 622, 8800 Roeselare


max 24 deelnemers

Bendewijndag

zondag 8 oktober 2023 - 14u00 tot...

Bendewijn is een exclusieve bende van 100 wijnliefhebbers geleid door wijnmaker Albert Ahrens. 3 keer per jaar stelt hij een gepersonaliseerde bendewijn mix van 6 flessen samen van verschillende limited edition wijnen gemaakt door Albert Ahrens. Er zijn nog 10 nummers vrij. Wil je ook lid worden van de bende, kom Albert en mede bendeleden ontmoeten op deze dag. Het is een dag vol proeven, wijnpraatjes en kameraderie... en we eindigen met een heerlijk diner.

Prijs: € 75,00 pp voor bendewijnleden / € 85,00 voor niet-leden

Locatie: Barcelo, Middenstraat 18, 8800 Roeselare

Too Much Truth lancering

woensdag 25 oktober - 19u00

SAVE THE DATE! Op woensdagavond 25 oktober introduceren we officieel onze eigen wijnen gemaakt door Sebastian. Too Much Truth is het passie-project van Elvama. Onze missie is eenvoudig - "take the bullshit out of wine", zodat jij moeiteloos van een geweldig glas wijn kunt genieten zonder je geïntimideerd te voelen. Meer details volgen nog, maar hou alvast deze datum vrij als je er wilt bij zijn!

Locatie: te bevestigen

Platter 5* Tasting - taste the stars!

donderdag 14 december 2023 - 19u30 tot 22u30

Als Zuid-Afrika's eerste en nog steeds best verkopende wijngids is de Platter's Guide de meest uitgebreide, up-to-date en meest gezaghebbende gids over het wie en wat van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Met honderden producenten en duizenden wijnen vind je in de Platter's alles wat je moet weten over de Zuid-Afrikaanse wijnscene in een informatief en leuk formaat.  

Elk jaar worden de beste wijnen gekroond met de hoogste score van 5 sterren. Deze wijnen worden gezien als Zuid-Afrikaanse klassiekers en kregen een score van 95 punten of meer op de internationaal erkende 100-punten schaal. Er krijgen slechts een klein aantal wijnen deze hoogste bekroning. 

Tijdens deze avond proeven we een selectie van 8 unieke 5 ster wijnen met een uitgebreide uitleg over alle wijnen. Een uitgelezen kans om een een aantal topwijnen van Zuid-Afrika te proeven!

Prijs: € 25,00 pp / € 20,00 pp voor wijnclub leden

Locatie: Elvama, Beversesteenweg 622, 8800 Roeselare

max 24 deelnemers

bottom of page