top of page

HET TEAM

Sebastian Vannevel

Al van jongs af aan kreeg Sebastian de wijnmicrobe te pakken door vader Luc. Samen haalden ze vaak unieke en speciale flessen uit de privékelder om deze te proeven en te bespreken. Uiteindelijk in 2009 volgde Sebastian zijn passie en nam hij de kans om via de Ohio State University in Michigan een oogst mee te maken in de VS. Hij kwam terecht op het wijndomein Chateau Grand Traverse waar hij enorm veel kennis opdeed over het reilen en zeilen van wijnmaken. Na 9 maanden in de VS vertrok hij in januari 2010 naar Zuid-Afrika om er een oogst mee te maken bij Muratie, het oudste wijndomein in Stellenbosch. Daar besliste hij om van zijn passie zijn beroep te maken en hij begon in 2011 met de studie Bachelor in Science - Viticulture and Oenology aan de universiteit van Stellenbosch. Ondertussen heeft hij die studie met succes afgewerkt en focust hij zich op zijn Doctoraat in Oenology. Verder heeft hij het WSET level 3 diploma behaald en produceert hij The General's Gin. Door Sebastian's kennis en ervaring met wijnmaken kiest Elvama enkel de topwijnen van Zuid-Afrika.

 

Contacteer Sebastian op seba@elvama.be

Margaux Vannevel

Margaux kreeg dankzij vader Luc en broer Sebastian snel een grote appreciatie voor wijn. Wegens het vele reizen had ze al van jongs af aan de Zuid-Afrika microbe te pakken! In Gent studeerde ze Toegepaste Economische Wetenschappen. Na deze studies succesvol af te ronden besliste ze nog een MaNaMa bij te doen aan de universiteit van Stellenbosch. Na 2 jaar haalde ze het diploma Master in Agricultural Economics and Management, haar focus tijdens deze opleiding lag op wine marketing. Terug in België heeft ze een opleiding Sommelier met succes afgewerkt en haar diploma WSET level 3 behaald. Margaux zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt en onderhoudt het contact met alle wijndomeinen. 

Contacteer Margaux op margaux@elvama.be

Luc Vannevel

Luc heeft altijd een enorme liefde gekend voor wijn. Het begon allemaal met Franse wijnen maar al vroeg ontdekte hij de heerlijke wijnen die Zuid-Afrika te bieden heeft. Hij verloor zijn hart in Zuid-Afrika, niet alleen door de wijnen maar ook de natuur en cultuur konden hem bekoren. Na jaren met de familie te reizen in en door Zuidelijk Afrika kwam het idee en de droom om deze unieke Zuid-Afrikaanse ervaring naar België te brengen. Uiteindelijk kon hij deze droom waarmaken in 2011 samen met zoon Sebastian en dochter Margaux. Door jaarlijks vier tot vijfmaal te reizen naar Zuid-Afrika zorgt Luc voor het persoonlijk contact met alle wijndomeinen en leveranciers en helpt hij Sebastian om nieuwe topproducten te vinden. Verder begeleidt hij de Wine & Dine reizen. 

 

Contacteer Luc op luc@elvama.be

bottom of page