top of page
SOS 2024 Save the date copy.jpg

START OF SUMMER TASTING
Zaterdag 29 juni en zondag 30 juni
van 14u00 tot 20u00


Locatie: Nieuwe Molenstraat 6, 8980 Passendale
 
Beste wijnliefhebber,
 

Het is weer zover! Ons jaarlijkse Zuid-Afrikaanse Start of Summer Tasting staat voor de deur. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni openen wij en onze wijnmakers de deuren voor een zomers weekend vol heerlijke wijnen en goeie vibes.

We gaan deze keer terug naar de roots met wijndomeinen en wijnmakers die vanaf het begin deel uitmaken van ons assortiment : Muratie, Remhoogte, Constantia Glen en de Kleine Wijnkoöp.

Er zullen ook enkele Zuid-Afrikaanse hapjes klaarstaan om van te genieten :)

We kijken er enorm naar uit om je te zien op ons fantastische Zuid-Afrikaanse wijnweekend in Passendale!

Inschrijven is niet nodig, kom gewoon langs.

image.png

Muratie Wine Estate is het domein waar alles mee gestart is voor Elvama en één van de oudste domeinen van Zuid-Afrika met een meer 300 jaar oude geschiedenis. De wijngaarden van Muratie zijn gelegen op de flanken van de Simonsberg, één van de beste hellingen van Stellenbosch. Muratie Wine Estate volgt een zo natuurlijk mogelijke manier van onderhoud van de wijngaarden. Ze produceren een ruim gamma wijnen, met als toppers hun witte blend Laurens Campher en rode blend Ansela van de Caab.

Remhoogte is een familie domein gelegen op de flanken van de Simonsberg in Stellenbosch, naast Muratie. Vader Murray Boustred kocht het domein in 1995. In 2007 kwam zoon Chris Boustred erbij als hoofdwijnmaker. Zoon Rob versterkt het team als sales en marketing manager en zal erbij zijn tijdens de start of summer degustatie. Ze produceren prachtige wijnen waaronder de geliefde Honeybunch chenin blanc en een typische Cape Blend.

image.png
image.png

Constantia Glen is gelegen in de prachtige vallei van Constantia. Het domein staat bekend om zijn focus op kwaliteit en duurzaamheid in de productie van hun wijnen, waarbij ze gebruik maken van zowel traditionele als moderne technieken. De wijngaarden van Constantia Glen zijn geplant op de steile hellingen van Constantiaberg, waardoor de druiven profiteren van een unieke combinatie van bodem en klimaat. De wijnen van Constantia Glen zijn voornamelijk Bordeaux-blends.

De Kleine Wijn Koöp begon zijn leven als een aantal vrienden die samenkwamen om lekkere wijnen te maken met geweldige, opvallende labels. Toen ze de hulp inschakelden van hoofdwijnmaker Wynand Grobler (vroegere wijnmaker bij Rickety Bridge) begon de collectie in kwaliteit uit te breiden zonder het kenmerkende gevoel van plezier te verliezen. Onder De Kleine Wijn Koöp produceert Wynand het speelse Klipkers gamma en een aantal limited release wijnen van unieke wijngaarden

image.png
bottom of page